Prikbord Concerten 2016 / 2017
Beurs prikbord    Festival prikbord    Concert prikbord    Klik hier om iets op het prikbord te plaatsen    Meer prikborden

pianorecital helena basilova 23-10-2016

concert Pianorecital 2016

Pianorecital van 15:00 tot 16:30 uur.

Pianorecital Rolde 2016

Kerkbrink 5 9451AL Rolde

Pianorecital Drenthe

Piano recital scriabin basilova

Helena Basilova met Pianorecital 'Picturing Scriabin' in Rolde

De Russische pianiste Helena Basilova geeft zondag 23 oktober een concert in de Jacobuskerk in Rolde. Helena Basilova, geboren in Rusland als dochter van twee pianisten-componisten, groeide op in Nederland. Helena's debuut cd (2013) met werk van de Tsjechische componist Janáček werd zeer lovend ontvangen en bracht haar wereldwijd op veel grote podia. Haar brede belangstelling voor muziek openbaart zich in haar zeer gevarieerde repertoire dat zowel de grote concerten als kamermuziek omvat. Helena voelt nog altijd een sterke band met Russische muziek, zodat componisten als Prokofjev, Rachmaninov en Scriabin met regelmaat op haar programma terugkeren.

In haar 2e cd (2015) Picturing Scriabin, schildert Helena het universum van de markante, aristocratische Scriabin. Scriabin, pianist, componist, dichter en filosoof zou nu wellicht multi-media kunstenaar worden genoemd. Naast dans, geur en licht speelde voor hem met name kleur een belangrijke rol bij zijn composities. Hij was een tijdgenoot van de schilders die nu centraal staan in de expositie Peredvizhniki in het Drents Museum en onderhield met een aantal van hen contact, met sommigen (Repin) op vriendschappelijke basis. Scriabin overleed op 43-jarige leeftijd. Zijn voorgenomen magnum opus, Mysterium, een week-durende voorstelling met muziek, licht, dans en geur aan de voet van de Himalaya, heeft hij niet kunnen realiseren.
Helena's streven Scriabin opnieuw bij een groter publiek onder de aandacht te brengen werpt vruchten af: zowel de cd als haar concertprogramma 'Picturing Scriabin' ontvangen zeer lovende reacties.

In Rolde opent Helena Basilova haar recital met 2 Nocturnes van Chopin.
Vervolgens schildert zij de ontwikkeling van Scriabin als componist-dichter-filosoof in onder andere 6 Preludes op. 11, waarin de invloed van Chopin duidelijk doorklinkt, het door Scriabin graag gespeelde 'kleinood' Poème op. 32 no.1 en Sonata no. 9 dat al snel de bijnaam 'Black Mass' verwierf.
Met Rachmaninov's 6 Moments Musicaux op. 16 wordt een prachtige concertmiddag van de Stichting Rolder Concerten in de Jacobuskerk afgesloten.
Het concert begint om 15.00 u. De kerk is open vanaf 14.30 u.
Voor meer informatie en kaartverkoop: www.rolderconcerten.nlBron: Evenementenvandaag.nl

Day out heeren van aemstel 28-10-2016

concert Concert 2016

Concert van 22:30 tot 01:00 uur.

Concert Amsterdam 2016

Thorbeckeplein 5 1017CS Amsterdam

Concert Noord-Holland

Coverband concert feestband live

Een avond vol met de beste live muziek!Bron: Evenementenvandaag.nl

Windkracht ii 29-10-2016

concert Concert 2016

Concert van 19:30 tot 23:00 uur.

Concert Klaaswaal 2016

Industrieweg 5 3286BW Klaaswaal

Concert Zuid-Holland

Harmonie concert muziek

Concert van 3 harmonieorkesten: PJ - Klaaswaal, De Bazuin - Oud Beijerland en MaasMuziek - PuttershoekBron: Evenementenvandaag.nl

Gitarist izhar elias in ruurlo 30-10-2016

concert Concert 2016

Concert van 03:00 tot 05:00 uur.

Concert Ruurlo 2016

Nieuweweg 7261nl Ruurlo

Concert Gelderland

Concert muziek

Op zondagmiddag 30 oktober komt gitarist en Nederlandse Muziekprijswinnaar Izhar Elias opnieuw naar Ruurlo. Hij speelt parels voor gitaar, mandoline en toetsen en hij brengt twee specialisten uit Israël mee: Mandoline speler Alon Sariel en klavecinist en fortepianist Michael Tsalka. Beide zijn virtuoze musici, net als Izhar zelf. Op het programma staan stukken van de Israëlische componist Yehezkel Braun en originele vroeg-19e eeuwse composities van Beethoven, Hummel en Giuliani. De rode draad in het programma is de aria Nel cor più non mi sento uit de opera La Molinara van componist Giovanni Paisiello.Bron: Evenementenvandaag.nl

Spectaculair operaconcert 30-10-2016

concert Operaconcert 2016

Operaconcert van 15:30 tot 18:30 uur.

Operaconcert Volendam 2016

Kerkepad1 1131XN Volendam

Operaconcert Noord-Holland

Opera concert vincentiuskerk

Op zondag 30 oktober 2016 om 15:30 uur houdt het Volendams Opera Koor een spectaculair operaconcert in de St. Vincentiuskerk te Volendam. Elk jaar repeteert dit koor wekelijks voor het grote concert in Volendam en pakt altijd uit met solisten en een groot orkest. Dit mag u niet missen. Dit jaar 2016 is ons 65-jarig jubileum en hebben we gekozen voor stukken uit de volgende opera’s: Giovanna d’Arco van G. Verdi, Cavalleria Rusticana van P. Mascagni en Ernani van G. Verdi.
We gaan ouderwets zorgen voor een spectaculair optreden. Kortom, genieten.
We hebben de volgende solisten uitgenodigd: Gabrielle Mouhlen, sopraan, Frank Wong, bariton en Deniz Yilmaz, tenor.
Begeleiding het Promenade orkest en Peter Schlamilch als dirigent. Tot ziens.
Kaarten ad € 25,- verkrijgbaar o.a. bij:
via onze website www.volendamsoperakoor.nl of bel met 06-12257495Bron: Evenementenvandaag.nl

Huiskamerconcert aerwinkel 06-11-2016

concert Concert 2016

Concert van 14:00 tot 15:30 uur.

Concert Posterholt 2016

Aerwinkelsallee 1 6061GT Posterholt

Concert Limburg

Piano viool aerwinkel aerwinkel

Kasteel Aerwinkel in Weense sferen
met Éva Szalai & Alexandra Mashina

Waan u 6 november op Kasteel Aerwinkel in Posterholt in Weense sferen. Pianiste Éva Szalai & violiste Alexandra Mashina, bekend als het Dutch Duo, spelen die dag vanaf 14.00 uur een programma waarbij alle muziek een (in)directe band heeft met de Oostenrijkse muziekstad.

Van de duivelse trillers van Tartini, tot muziek van de onsterfelijke Mozart (Sonate in e), de romantische Beethoven (Romances) en de ‘onbegrijpelijke’ Webern (Vier Stücke) tot de geliefde Kreisler.

Beide dames, oorspronkelijk respectievelijk uit Hongarije en Rusland, staan garant voor een adembenemend concert van hoog niveau.

Alexandra Mashina is vanaf september 2014 tweede violist bij het Residentie Orkest. Ook heeft zij een vaste positie bij de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Zij speelde de afgelopen jaren bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Radio Kamerfilharmonie en het Nederlands Symfonieorkest. Alexandra treedt daarnaast op in diverse gezelschappen en formaties, onder meer voor kamermuziek.

Haar eerste vioollessen kreeg zij van de beste pedagogen uit Moskou, Rostov en Freiburg(D). Zij studeerde aan prestigieuze instituten voor jonge musici waaronder het Muzieklyceum en het College voor de Kunsten in Rostov a/d Don. Aan beide instituten behaalde ze cum laude haar diploma.

Vervolgens behaalde ze haar master viool in 2008 bij Johannes Leertouwer aan het conservatorium van Amsterdam. De daaraan voorafgaande opleiding aan het Rotterdams Conservatorium bij Natasha Morozova sloot ze af met een tien.

Alexandra Mashina studeerde orgel en concertmeesterschap bij Tjeerd Top (Koninklijk Concertgebouworkest) en volgde masterclasses bij onder anderen Wolfgang Marschner, Ilia Grubert, Leonidas Kavakos, Manfred Honeck, G. Schulz, Igor Gruppman en Jean-Bernard Pommier.

Ze won prijzen op het Regionaal concours van Rostov (eerste prijs), het eerste Gnesin Concours in Moskou, het Peter de Grote Festival in Groningen en behoorde tot de finalisten bij het Heleen Dowling Vioolconcours in Utrecht en de Nationale selectie Euroconcours Viool in ’s-Hertogenbosch.

Éva Szalai heeft met succes opgetreden in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Hongarije, Israël, Italië, Oostenrijk, Spanje, en de VS. Onder meer met het Szeged Symphony Orchestra en het Collegium Mediterranée in Frankrijk. Ze geeft in Nederland pianoles.

De Hongaarse begon haar pianostudie op zevenjarige leeftijd. Dankzij haar technische kwaliteiten en grote muzikale gevoeligheid trad ze in 2001, ze was toen veertien, toe tot de befaamde Kodály School in Kecskemét, Hongarije.

In 2005 vervolgde ze haar studie aan de Franz Liszt Academy of Music in Boedapest, waar ze les kreeg van György Nádor, Balázs Szokolay en Márta Gulyás. In 2011 studeerde ze daar met de hoogste onderscheiding af als master.

Tussen 2008 en 2010 was ze in de leer bij de Russische pianist en professor Dmitri Bashkirov aan de Koningin Sofia Hogeschool voor Muziek in Madrid. Van 2011 tot 2013 studeerde ze bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Daarnaast nam ze deel aan masterclasses van Joaquín Achúcarro, Pavel Gililov, Bernd Götzke, Jenö Jandó, Pietro de Maria, Claudio Martinez Mehner, Luís Fernando Pérez, Menahem Pressler, Anne Queffélec, Ferenc Rados, Imre Rohmann, Jeffrey Swann en Mikhail Voskresensky.

Éva Szalai won in 2004, ze was toen zeventien, de Grand Prize tijdens de National Chamber Music Competition. Het jaar erop sleepte ze de Grand Prize in de wacht tijdens de National Piano Competition in Hongarije.

In 2008 behaalde ze de eerste prijs en de Special Prize voor de meest poëtische interpretatie tijdens de 6e Adilia Alieve Competition in Frankrijk. In 2010 won ze de Grand Prize tijdens de 3e International 'Alain Marinaro' Piano Competition, ook in Frankrijk.

Kaarten bestellen

Kaarten voor het concert van Éva Szalai & Alexandra Mashina, 6 november om 14.00 uur, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Bestellen is mogelijk via www.cultureelaerwinkel.nl. Komt u er even niet uit, bel dan op werkdagen tussen 18.00 en 21.00 uur naar 06-21-92-47-02. U kunt ook aan de deur uw kaarten kopen.

Cultureel Aerwinkel

De organiserende Stichting Cultureel Aerwinkel biedt elk seizoen een gevarieerd muzikaal programma voor bezoekers uit Midden-Limburg. De stichting bestaat uit vrijwilligers die hun passie voor muziek graag met anderen delen. Alle concerten vinden plaats op Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt.Bron: Evenementenvandaag.nl

Noordelijk bach consort 06-11-2016

concert Jubileumconcert 2016

Jubileumconcert van 15:00 tot 17:00 uur.

Jubileumconcert Rolde 2016

Kerkbrink 5 9451AL Rolde

Jubileumconcert Drenthe

Koor bach jacobuskerk rolde concert

Onder het motto: 'Erschallet Trompeten' brengt het jubilerende Noordelijk Bach Consort met solisten Klaartje van Veldhoven (sopraan), Eske Tibben (alt), Roelof Polinder (tenor) en Daniël Vecht (bas/bariton een feestelijk programma met drie wereldse cantates van Bach op zondagmiddag 6 november om 15.00 uur in Rolde. Eerder brachten zij met veel succes in de Jacobuskerk te Rolde de Trauermusik en de Johannespassie.
Het NBC bestaat al twintig jaar uit een unieke combinatie van een koor en orkest van gevorderde zangers en spelers. Sinds het voorjaar 2016 wordt het ensemble geleid door de jonge talentvolle dirigent Benjamin Bakker (1980). Hij begon zijn carrière bij het Roder Jongenskoor en studeerde koordirectie en solozang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Hij volgde masterclasses in binnen- en buitenland en won verschillende prijzen. Naast het NBC dirigeert hij onder meer het projectkoor Amsemble, Cappella Den Haag en het Rotterdams Barok Ensemble. Diverse keren per jaar leidt Benjamin educatieve projecten voor amateurzangers in binnen en buitenland met het ABC Ensemble.
Op het programma staan drie feestcantates van Johann Sebastian Bach.
Cantate BWV 249a Entflieht, verschwindet, entweichet, ihr Sorgen. Deze Schäfercantate is een verjaarscadeau voor een van de vele Duitse hertogen uit Bachs tijd. Vier herders verlaten hun kudde om de hertog te gaan feliciteren. Deze cantate wordt in Nederland heel weinig uitgevoerd. Zeker voor het Noorden is dit dan ook een primeur.
Cantate BWV 193 Ihr Tore zu Zion. Bach schreef deze feestelijke ode aan Leipzig ter ere van de installatie van de nieuwe gemeenteraad van die stad.
Cantate BWV 214 Tönet, ihr Pauken! Erschallet, Trompeten! Dit stuk is een mini opera met diverse mythologische figuren als dramatische persoonlijkheden. Op de 3" aria na heeft Bach de aria's uit deze cantate opnieuw gebruikt voor zijn Weihnachtsoratorium.

Voorverkoop toegangskaarten á € 15,00 : via www.rolderconcerten.nl of
bij Warenhuis Brands, Kerkbrink 13 Rolde en
VanderVelde Boeken, Gedemtpe Singel 11, Assen
Kaarten aan de kerk á € 17,50. Kerk open: 6 november vanaf 14.30 u.
Informatie: www.rolderconcerten.nlBron: Evenementenvandaag.nl

Het babyconcert 13-11-2016

concert Babyconcert 2016

Babyconcert van 09:30 tot 11:30 uur.

Babyconcert Zeist 2016

Het Rond 3701HS Zeist

Babyconcert Utrecht

Babyconcert hotel theater figi

Met ‘Het babyconcert’ worden de allerkleinsten verwend met een klassiek muzikaal concertprogramma, gepresenteerd als een muzikaal spel.
Verwend worden met echte klassieke muziek, wiegend op je vaders of moeders schoot, met de volle aandacht voor jou en voor de muziek. Dat is voor zowel de baby als de ouder een intieme en prachtige ervaring.
Bij het babyconcert zitten de baby’s met vader of moeder op een groot kleed, samen met de Muziek op Schoot specialiste Félice van der Sande. De musici van Trio Krul bespelen staande hun viool, altviool en cello en verplaatsen zich tussen de kinderen. Elke keer is er dichtbij de baby weer wat anders te zien en te beluisteren.
Leuke liedjes en het mee ‘schudden’ met schudeitjes draagt bij aan een actieve beleving van de kleinsten. Éen ding is eigenlijk wel zeker: Vrijwel alle ouders zullen enorm gaan genieten van hoe hun kind reageert op en mee doet met de muziek. En de allerkleinsten? Die hebben het allergrootste plezier.

Genre: Babyconcert

Prijs: € 15,00
zo 13 november 2016 om 09:45 uurBron: Evenementenvandaag.nl

Boeffie trommelt 13-11-2016

concert Peuterconcert 2016

Peuterconcert van 10:30 tot 12:30 uur.

Peuterconcert Zeist 2016

Het Rond 3701HS Zeist

Peuterconcert Utrecht

Boeffie trommelt hotel theater figi

Een hartveroverende en vrolijke voorstelling van Boeffie die alles op alles zet om zelf muziek te maken. Ga mee op een doldwaze zoektocht in de speelgoedkist van Boeffie!
Boeffie is dol op muziek, maar ook een tikkeltje eigenwijs.. Hij wil muziek spelen, maar waarop? Samen met Juf Félice en Trio Krul gaat hij op zoek in zijn speelgoedkist… daar komt zoveel moois uit! Met muziek van o.a. Brahms, Tchaikovsky, Bizet, Bartók en Debussy maakt iedereen volop muziek: samen klappen, verstoppen, dansen en…. Wat is dat? Het is rond, het heeft een vel…..wat heeft Boeffie gevonden en hoe gaat hij dit gebruiken? Ben jij ook zo nieuwsgierig? Kom Boeffie dan maar opzoeken, hij vindt het leuk om jou te zien en wie weet samen met jou muziek te maken.

Genre: Peuterconcert

Prijs: € 15,00
zo 13 november 2016 om 10:30 uurBron: Evenementenvandaag.nl

Bas verheijden 13-11-2016

concert Zondagmiddagconcert 2016

Zondagmiddagconcert van 14:00 tot 16:00 uur.

Zondagmiddagconcert Zeist 2016

Het Rond 3701HS Zeist

Zondagmiddagconcert Utrecht

Bas verheijden hotel theater figi

De Laatste Noten
Werken van Schubert en Tchaikovsky

Bas Verheijden, afkomstig uit Zeist en woonachtig in Odijk, is een voortreffelijk pianist en bovenal een creatief en inspirerend musicus. Jaar na jaar trekt hij veel publiek. Of hij nu optreedt met het Atlantic Trio of een solorecital verzorgt, altijd bent u verzekerd van een boeiend concert!
In zijn programma ‘De Laatste Noten’ kunt u genieten van de schitterende Sonate D 960 van Schubert en het prachtige, zelden gespeelde Opus 72 van Tchaikovsky. Beide stukken werden geschreven in het sterfjaar van de componist en bevatten de laatste noten die ze aan de piano toevertrouwden…

Bas Verheijden - piano
Genre: Zondagmiddagconcert

Prijs: € 18,00
zo 13 november 2016 om 13:30 uurBron: Evenementenvandaag.nl

Le nuove musiche 18-11-2016

concert Concert 2016

Concert van 20:00 tot 22:00 uur.

Concert Amsterdam 2016

Nieuwe Jonkerstraat 8 1011CM Amsterdam

Concert Noord-Holland

Muziek opera concert

te gast in het Amsterdams Marionetten Theater:

Le Nuove Musiche
Monteverdi vs Purcell

De vonken springen eraf bij deze muzikale strijd tussen Monteverdi en Purcell...

Met:
Jennifer van der Hart - sopraan
Wendy Roobol - sopraan
Krijn Koetsveld - klavecimbel

Le Nuove Musiche is in 2004 door Krijn Koetsveld samen met een aantal andere musici opgericht. Een professioneel ensemble dat zich concentreert op de muziek van rond 1600, de magdrigalen en begin van een nieuwe tijd: de barok. Sinds 2012 staat het ensemble voor een zeer grote uitdaging: de komende jaren worden alle negen boeken met madrigalen van Monteverdi op CD opgenomen.
Project Monteverdi XL
Voor aanvang en na afloop van het concert is de bar geopend.
Het theater gaat om 19.30 open.

Toegangsprijs: 15,- / kortingtarief 12,- (CJP, studenten, Stadspas). Op vrijdag18-11-2016Bron: Evenementenvandaag.nl

Traeben 19-11-2016

concert Jazzconcert 2016

Jazzconcert van 20:00 tot 23:00 uur.

Jazzconcert Den haag 2016

Zuidlarenstraat 57 2545VP Den haag

Jazzconcert Zuid-Holland

Jazzconcert muziek

Bezetting: Jens Larsen (gitaar), Søren Ballegaard (tenorsax), Olaf Meijer (bas), Haye Jellema (drums)

Meer info volgt..

Entree: € 14,- / € 7,- (studentenpas, Ooievaarspas)Bron: Evenementenvandaag.nl

Avond van de filmmuziek 19-11-2016

concert Filmconcert 2016

Filmconcert van 20:00 tot 22:00 uur.

Filmconcert Eindhoven 2016

Noord Brabantlaan 1a 5652LA Eindhoven

Filmconcert Noord-Brabant

Concert evoluon mew

In de theaterzaal van het Evoluon geeft Muziekvereniging Eindhoven West een concert waarin de film centraal staat.
Van Disneys Frozen, The Games of Thrones, Sway, Skyfall, etc.
De soliste is Floor van Stratum.
Kosten 5,00 p.p.
Er kan ook gedineerd worden van 17.30 tot 19.30 in het restaurant van het Evoluon, kosten 18.00 p.p.
Geìnteresseerde kunnen een rondleiding in het Evoluon krijgen, 2,50 p.p.Bron: Evenementenvandaag.nl

The doors in concert - tribute 19-11-2016

evenement Thedoors 2016

Thedoors van 20:00 tot 23:30 uur.

Thedoors Leeuwarden 2016

Breedstraat 48 8911GJ Leeuwarden

Thedoors Friesland

The doors schaaf leeuwarden muziek

Na het overweldigende succes van de voorgaande jaren, komt op zaterdag 19 november wederom The Doors In Concert naar Schaaf City Theater.

Deze onovertroffen tributeband brengen een hommage aan de legendarische The Doors, waarvan zanger en icoon Jim Morrison in 1971 overleed.

The Doors in Concert nemen je mee naar de hoogtijdagen van de band, eind jaren ’60, met nummers als Light my Fire, Love her Madly, L.A. Woman en Riders on the Storm. De zanger heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de finesses benaderen.

Authenticiteit is het handelsmerk van deze band. Er worden alleen originele instrumenten gebruikt om zo dicht mogelijk bij de juiste “sound” te komen. Uiteraard vallen binnen dit kader de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek. Hiernaast gebruikt de band oude Fender versterkers en originele microfoons.

The Doors in Concert benaderen de ‘live’ sound van the Doors. Live waren the Doors vaak veel interessanter en puurder dan op de (bewerkte) studio uitvoeringen.

Geïnspireerd door verschillende live cd’s worden de nummers vooral in deze (muzikale) sferen gespeeld: In Concert, Live at the Aquarius Theatre, Live in Pittsburgh, Live in New York, Live in Stockholm en Live at the Matrix.Bron: Evenementenvandaag.nl