Prikbord Concerten 2016 / 2017
Beurs prikbord    Festival prikbord    Concert prikbord    Klik hier om iets op het prikbord te plaatsen    Meer prikborden

Twenterand zingt 01-10-2016

concert Concert 2016

Concert van 11:00 tot 17:00 uur.

Concert Vroomshoop 2016

Burgemeester Koetjesstraat 2-4 7681ZP Vroomshoop

Concert Overijssel

Korenfestival baalderborg het punt

30 koren, 1000 man, zingen op 3 locaties (op loopafstand) in centrum van Vroomshoop, te weten Het Punt, Het Anker, en Irene. De toegang is gratis. Uw vrije gift wordt gewaardeerd en is bestemd voor woonvorm De Baalderborg.
Zoveel koren bestrijken ook een rijk gevarieerd genre aan muziekstijlen, van religieus, via gospel, negro-spirituals, licht klassiek, opera en a capella, naar kinderliedjes, popmuziek en zeemansliederen. Omdat de locaties op loopafstand liggen kunnen bezoekers gemakkelijk hun eigen programma samenstellen.Bron: Evenementenvandaag.nl

Michiel borstlap & sherry dyan 01-10-2016

concert Jazzconcert 2016

Jazzconcert van 20:00 tot 22:30 uur.

Jazzconcert Den haag 2016

Zuidlarenstraat 57 2545VP Den haag

Jazzconcert Zuid-Holland

Jazzconcert

Sherry Dyanne en Michiel Borstlap brengen een muzikale ode aan één van de meest legendarische en invloedrijke zangeressen ooit: Billie Holiday. In deze bijzondere voorstelling transformeert Sherry Dyanne naar Billie Holiday, ook wel bekend onder haar bijnaam ‘Lady Day’. In een jazzclubachtige ambiance vertelt zij alles over haar meer dan roerige leven. Uiteraard met de geweldige muziek zoals alleen Billie die kon brengen.

Entree: € 17,- / € 8,50 (Ooievaarspas)Bron: Evenementenvandaag.nl

Concert van pianist rangel 02-10-2016

concert Thuisconcert 2016

Thuisconcert van 13:00 tot 14:00 uur.

Thuisconcert Venray 2016

Dr. Kortmannweg 21 5804BB Venray

Thuisconcert Limburg

Klassieke concert pianovirtuoos

Pianovirtuoos concert Op zondag 02-10-2016Bron: Evenementenvandaag.nl

Concerten van pianist rangel 02-10-2016

concert Thuisconcert 2016

Thuisconcert van 13:00 tot 14:00 uur.

Thuisconcert Venray 2016

Dr. Kortmannweg 21 5804BB Venray

Thuisconcert Limburg

Concert klassiek piano virtuoos piano

Pianovirtuoos Rangel Silaev geeft serie thuisconcerten "Make my dream" in Venray
Rangel Silaev, die op dit moment aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeert, heeft sinds kort samen met zijn fanatieke moeder "Stichting Stemvork" opgericht (www.stemvorkvenray.nl). Deze Stichting heeft als doel om jonge musici een podiumkans te geven en zich nog meer te laten uitbreiden door middel van masterclass lessen, ensembles etc. . Hiervoor is op dit moment zelfs uit eigen initiatief en privé investeringen een concertzaal/studio gebouwd naast het huis van de familie Silaev. Om alvast met de Stichting te starten, en de afwerkingen van de concertzaal te kunnen dekken, is Rangel gestart met een serie maandelijkse thuisconcerten. Deze concerten zijn een groot succes, vooral nadat Rangel paar maanden geleden de 1ste prijs won in een prestigieus, internationaal pianoconcours in Tsjechië.
De volgende 2 concerten (op 4 september en 2 oktober) zijn deze keer ook nog eens speciaal in kader gebracht door en voor Muziekbiënnale Niederrhein 2016, een cultureel samenwerkingsproject tussen Duitsland en Nederland. Rangel geeft niet "zomaar" concerten, zoals hij het zelf noemt. Rangel: "Mijn doel met mijn muziek is om mensen bij elkaar te brengen, en ze muziek op verschillende manieren te laten interpreteren. Dat is ook de reden waarom ik altijd tijdens mijn concerten interactie met het publiek heb, en ze altijd vertel over het stuk wat ik ga spelen, en wat er precies achter dat stuk zit, zodat mensen niet alleen de muziek horen, maar ook het echt ervaren zoals ik en de componist het zouden ervaren".
Rangel is ook componist, hij componeert vaak in het kader van vrede. Hij heeft daarom laatst ook zijn "Hymne voor vrede" voor orkest gecomponeerd en uitgevoerd. Het stuk staat helemaal in naam van vrede en heeft een zeer diepliggende verhaallijn die Rangel ook altijd uitlegt aan het publiek. Rangel: "Ik hoop zo veel mogelijk mensen blij te kunnen maken met mijn uitvoeringen van stukken, de uitleggingen ervan en natuurlijk ook mijn eigen composities, ik wil graag zo veel mogelijk mensen laten ervaren wat ik ervaar en ze de meest populaire en gesproken taal in de wereld te laten ervaren, namelijk de taal van de muziek". Tijdens de concerten zal een zeer gevarieerd programma worden uitgevoerd, met o.a eigen stukken van Rangel en bijzondere gastoptredens. Rangel zal tijdens de concerten de pianoversie van zijn orkeststuk 'Hymne voor de vrede' met volksliederen van Rusland, Amerika en Nederland in elkaar geweven met zijn eigen thema's uitvoeren. Poolse coloratuursopraan Anita Rynkiewicz (op 4 september en 2 oktober 2016) en mezzosopraan uit Moskou Elena Bazhenova (op 2 oktober) zullen onder begeleiding van Rangel ook aanwezig zijn. Voor meer informatie, kunt u naar www.rangel.nl (o.a. over andere concerten en de crowdfunding campagne voor de concertzaal "Studio Rangel"), voor aanmeldingen voor het thuisconcert kunt u e-mailen naar kamerton @ wxs.nl
Radioprogramma met foto’s van het laatste internationaal thuisconcert https://youtu.be/pbEfb7DF6jk
Verzamelvideo's van zijn voorgaande thuisconcerten: https://youtu.be/V4poaO3-mCI https://youtu.be/v5V2oef3O-w https://youtu.be/fOgO6yyugmc https://youtu.be/toR4fh_B5rA https://youtu.be/I8fVKuK5koo https://youtu.be/qfw9c-Yy74M
Contactpersoon Oksana Titova t. 06-53427123 kamerton @ wxs.nl www.rangel.nl www.stemvorkvenray.nl
Op zondag 04-09-2016 02-10-2016Bron: Evenementenvandaag.nl

Luiza borac op aerwinkel 02-10-2016

concert Pianoconcert 2016

Pianoconcert van 14:00 tot 15:30 uur.

Pianoconcert Posterholt 2016

Aerwinkelsallee 1 6061GT Posterholt

Pianoconcert Limburg

Aerwinkel posterholt borac

De internationaal vermaarde pianiste Luiza Borac uit Roemenië is 2 oktober vanaf 14.00 uur te gast op Kasteel Aerwinkel in Posterholt. Ze verrast het publiek die middag met een fonkelend programma vol romantische pianomuziek. Bijzonder is dat ze onder meer alle twaalf etudes opus 25 van Chopin achter elkaar ten gehore brengt.

De organiserende Stichting Cultureel Aerwinkel is verheugd over haar komst. Luiza Borac is een uitstekend pianiste met een indrukwekkend cv. Ze studeerde af aan Enescu muziekschool voor getalenteerde kinderen, de Muziek Academie van Boekarest, en de Academie voor Muziek en Drama in Hannover.

Haar internationale doorbraak dateert van 1991, toen ze op het laatste moment inviel voor een collega tijdens het Schleswig-Holstein Musik Festival en uitzinnige recensies kreeg.

Concertgebouw Amsterdam

Borac verzorgde in de jaren die volgden met succes solo-optredens in de Carnegie Weill Hall, de Steinway Hall, de Cologne Philharmonie, Concertgebouw Amsterdam, de Radio Hall Hamburg en de Liederhalle Stuttgart.

Ook trad ze onder meer op tijdens festivals als het Aldeburgh Festival en het Schleswig-Holstein Musik Festival, het Chopin Festival, het Bohemian Music Festival, Braunschweiger Classix en het Young Artists International Festival Los Angeles.

12 etudes opus 25

Ze won belangrijke prijzen in Roemenië, Duitsland, Italië, Amerika en Noorwegen en bracht tientallen cd’s uit die goede recensies kregen in internationale kranten en tijdschriften. In 2009 werd ze opgenomen in de Steinway Wall of Fame.

Dat jaar bracht ze een cd uit met onder meer de 24 etudes van Chopin, waarvan ze de 12 van opus 25 ook in Posterholt zal spelen. Luiza Borac speelt deze achter elkaar, dat maakt dit optreden heel bijzonder. Volgens kenners zijn de etudes van Chopin enorm moeilijk om te spelen, daarom worden ze niet vaak achter elkaar uitgevoerd.

Op Kasteel Aerwinkel zal Luiza Borac behalve deze 12 etudes ook ‘Liebestraum’ van Liszt spelen, plus enkele bewerkingen die Liszt maakte van orkestrale werken van Rossini en Wagner.

Kaarten reserveren

Kaarten voor het concert van Luiza Borac, 2 oktober om 14.00 uur, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar.

Reserveren is mogelijk via 06-21-92-47-02 (bij voorkeur bellen op werkdagen tussen 18.00 en 21.00 uur) of stuur een e-mail naar reserveren @ cultureelaerwinkel.nl. Vermeld dan uw naam, woonplaats en het gewenste aantal kaarten voor volwassenen en jongeren.

Cultureel Aerwinkel

De organiserende Stichting Cultureel Aerwinkel biedt elk seizoen een gevarieerd muzikaal programma voor bezoekers uit Midden-Limburg. De stichting bestaat uit vrijwilligers die hun passie voor muziek graag met anderen delen.

Alle concerten vinden plaats op Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Meer informatie over de stichting en het concert van Luiza Borac is te vinden op www.cultureelaerwinkel.nl.Bron: Evenementenvandaag.nl

Kayhan kalhor trio 02-10-2016

concert Jazzconcert 2016

Jazzconcert van 15:00 tot 17:30 uur.

Jazzconcert Den haag 2016

Prinsenstraat 42 2513CE Den haag

Jazzconcert Zuid-Holland

Jazzconcert

Een van de hoogtepunten van North Sea Jazz’ noemde Jazzism deze samenwerking en dat is geen licht compliment. Kemenche-virtuoos Kayhan Kalhor, die al werkte met Yo-Yo Ma en het New York Philharmonic, staat bekend om zijn vernieuwende kijk op de Perzische muziek. Pianist Rembrandt Frerichs was op zoek naar een lichter en poëtischer pianogeluid en vond dat in de piano forte, het instrument dat door Mozart werd bespeeld en door Napoleon Bonaparte naar het oude Perzië werd gebracht als cadeau voor de sjah. Nu is de cirkel rond: samen spelen deze musici uit oost en west 'melodieën die komen en gaan, als een gesprek tussen oude vrienden'.

Kayhan Kalhor kemenche | Rembrandt Frerichs piano forte | Tony Overwater contrabas | Vinsent Planjer whisper kit (drums)

Entree: € 16,- (online), € 18,- (kassa) € 7,50 (studentenpas)Bron: Evenementenvandaag.nl

Jenny arean en marijn brouwers 07-10-2016

theater Muziek 2016

Muziek van 20:00 tot 22:30 uur.

Muziek Zeist 2016

Het Rond 3701HS Zeist

Muziek Utrecht

Jenny arean en marijn brouwers

Sterren van het Nederlandse theaterlied brengen sprankelend
concert
Jenny Arean is een van onze allergrootste chansonnières, met een oeuvre
dat van onschatbare waarde is. Zij maakte liedjes als ‘Joodse vrouw’,
‘Zing dan’, ‘Vluchten kan niet meer’ en ‘Amsterdams parfum’ tot tijdloze
kleinkunstklassiekers. Marijn Brouwers oogstte de afgelopen seizoenen veel
lof met theatrale odes aan Frans Halsema en Charles Aznavour. Trouw
noemde hem “een fantastische zanger die je meeneemt in het verhaal van
het lied”. Jenny en Marijn kennen elkaar uit de musical ‘Foxtrot’ uit 2001.
Al zongen ze toen maar vijf regeltjes samen, het smaakte naar meer. Vijftien
jaar later staan ze opnieuw samen op het toneel voor een sprankelend
theaterconcert met Jenny’s eigen favorieten en nieuwe liedjes van onder
meer George Groot, Ivo de Wijs en Marijn zelf. Regie: Ruut Weissman.
Muzikale begeleiding: Marc-Peter van Dijk, Reyer Zwart en Peter van Os.Bron: Evenementenvandaag.nl

Jubileumconcert haarlem voices 08-10-2016

concert Concert 2016

Concert van 20:00 tot 22:30 uur.

Concert Heemstede 2016

Herenweg 88 2101MP Heemstede

Concert Noord-Holland

Haarlem voices

Oratirum “Israel in Egypt” van G.F. Händels met het koor in de hoofdrol. Het verhaalt hoe het volk Israël zich een weg moet banen uit de Egyptische woestijn. In het grandioze oratorium vervult het koor de hoofdrol. Händel portretteert de tien gruwelijke plagen, de beproevingen van het Israëlische volk en de uiteindelijke triomfantelijke uittocht uit Egypte.Bron: Evenementenvandaag.nl

Jubileumconcert haarlem voices 09-10-2016

concert Concert 2016

Concert van 15:00 tot 17:00 uur.

Concert Haarlem 2016

Minckelersweg 2 2031EM Haarlem

Concert Noord-Holland

Concert muziek

Oratirum “Israel in Egypt” van G.F. Händels met het koor in de hoofdrol. Het verhaalt hoe het volk Israël zich een weg moet banen uit de Egyptische woestijn. In het grandioze oratorium vervult het koor de hoofdrol. Händel portretteert de tien gruwelijke plagen, de beproevingen van het Israëlische volk en de uiteindelijke triomfantelijke uittocht uit Egypte.Bron: Evenementenvandaag.nl

Lichterlaaie in de jacobuskerk 09-10-2016

concert Kindervoorstelling 2016

Kindervoorstelling van 15:00 tot 16:00 uur.

Kindervoorstelling Rolde 2016

Kerkbrink 5 9451AL Rolde

Kindervoorstelling Drenthe

Kindervoorstelling muziek humor

Vier brandweermannen en één brandweervrouw wachten in een brandweerkazerne op het rinkelen van de alarmbellen. Samen staan zij 24 uur per dag paraat, verlangend naar vuurzeeën en hunkerend naar heldendaden. Tot die tijd worden hun vurige wensen geblust met het onderhoud van de brandweerwagens, conditietrainingen en de ietwat eigenaardige liefhebberijen die de brandweerlieden erop na houden
En met wachten, héél véél wachten...
Lichterlaaie is een vlammende muziekvoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. Over alledaagse helden hun dromen en de moed die nodig is om regels te breken als de nood aan de man is.
Een voorstelling met grappige liedjes en de vrolijkste muziek door het energieke koperkleurige kwintet KWIVR, dat bestaat uit: Mark Geelen-trompet, Sjoerd Pauw-trompet, Anneke Wensink-hoorn,Bastiaan Woltjer-trombone, Joost van Genugten-tuba. Het concert is een activiteit van de de Stichting Rolder Concerten in het kader van Oktobermaand-Kindermaand. De kinderen hebben gratis toegang tot het concert. De entreeprijs voor volwassenen is € 8,00. Reserveren kan via www.rolderconcerten.nl of telefonisch 0592-389383.
Kaarten aan de kerk op zondag 9 oktober. De kerk is open vanaf 14.30 u.Bron: Evenementenvandaag.nl

Ardemus saxofoon quartet 14-10-2016

theater Concert 2016

Concert van 20:00 tot 22:00 uur.

Concert Amsterdam 2016

Nieuwe Jonkerstraat 8 1011CM Amsterdam

Concert Noord-Holland

Muziek concert

te gast in het Amsterdams Marionetten Theater:
vr. 14 oktober / 20.15 uur
Ardemus Saxofoon Quartet
Maak kennis met het Ardemus Quartet!
Vier jonge en zeer internationale saxofonisten die u mee zullen nemen naar de wereld van het klassieke saxofoonkwartet. Het belooft een avontuurlijk en veelzijdig programma te worden waarin de vier saxofonisten de vele mogelijkheden van het saxofoonkwartet zullen laten horen.
Van bewerkingen tot hedendaagse composities, laat u verrassen door het Ardemus Quartet.

Voor aanvang en na afloop van het concert is de bar geopend.
Het theater gaat 1/2 uur voor aanvang open (19.45 uur).

Toegangsprijs: 7,50Bron: Evenementenvandaag.nl

Scandinavisch concert 16-10-2016

concert Concert 2016

Concert van 15:00 tot 16:30 uur.

Concert Goirle 2016

Thomas van Diessenstraat 1 5051RJ Goirle

Concert Noord-Brabant

Kempisch kamerkoor scandinavisch

Laat u onderdompelen in de folklore en natuur van Scandinavië! De inspiratiebron van de moderne, klassieke werken die Het Kempisch Kamerkoor zal zingen tijdens Scandinavisch Concert. Betoverende muziek, veelal uit de afgelopen dertig jaar van o.a. Ola Gjeilo, Edvard Grieg en Bára Grímsdóttir. M.m.v. sopraan Kyra van Camerijk (tevens dirigent van 'Popkoor Zo!!’ uit Goirle) en pianiste/organiste Tannie van Loon.
Locatie: Kapelzaal van CC Jan van Besouw in Goirle
Datum: Zondag 16 okt. , aanvang 15:00u.
Kaartverkoop: http://kempischkamerkoor.nl/concertagenda.html , toegang € 15,-.
Facebook: https://www.facebook.com/events/904670006319890/
Twitter: https://twitter.com/kempischkamerkoBron: Evenementenvandaag.nl

Stuff 20-10-2016

concert Jazzconcert 2016

Jazzconcert van 20:00 tot 23:30 uur.

Jazzconcert Den haag 2016

Prinsegracht 12 2512CE Den haag

Jazzconcert Zuid-Holland

Jazzconcert muziek

STUFF. De bandnaam geeft al aan dat het een flinke kluif is om de muziek precies te kunnen omschrijven. Is het dikke, vooruitstrevende hiphop? Futuristische dubstep? Is het funky of noemen we het free-jazz? In ieder geval is het ongelofelijk catchy en is een liveshow immer een dampend spektakel, waarbij de Belgen hun hand niet omdraaien voor stevige improvisaties. De vergelijkingen met beatmakers als Flying Lotus, Hudson Mohawke en Dorian Concept zijn dus zeker niet uit de lucht gegrepen.Bron: Evenementenvandaag.nl