Prikbord Concerten 2017 / 2018
Beurs prikbord    Festival prikbord    Concert prikbord    Klik hier om iets op het prikbord te plaatsen    Meer prikborden

Nationale taptoe 29-09-2017

concert Muziekshow 2017

Muziekshow van 18:00 tot 17:00 uur.

Muziekshow Rotterdam 2017

Ahoyweg 3084BA Rotterdam

Muziekshow Zuid-Holland

De militaire muziekshow van Nederland komt er weer aan!
Dit jaar nog groter dan alle andere jaren.
Van 29 september t/m 1 oktober 2017 is het weer zover. Net als alle anderen jaren wordt het weer een spektakel.
Maar wat is De Nationale Taptoe nou eigenlijk?
Het is een unieke indoor muziekshow waarin de Nederlandse militaire orkesten samenwerken met artiesten en buitenlandse orkesten. Het is een stijlvolle ode aan de veteranen.
Dit jaar maakt u kennis met buitenlandse militaire toporkesten, zoals de Latvian Army Band, het Musikkorps der Bundeswehr (het grootste beroepsorkest van Duitsland)
Het Nederlands Politieorkest, Pipes and Drumes en diverse gastartiesten zullen ook aanwezig zijn. Maar ook het modernere Fabia Dance Center met hiphop en breakdance is aanwezig.
Nu u dit gelezen heeft bent u natuurlijk erg nieuwsgierig naar de prijzen.
Kaarten op de hoofdtribune kosten € 45,-
Kaarten rang 1: € 35,-
Kaarten rang 2: € 25,-
Kaarten rang 3: € 15,-
Natuurlijk hebben wij ook aan mensen in rolstoelen gedacht. De prijs voor die kaarten bedragen € 15,-. De rolstoelbegeleiders betalen ook € 15,-
Bestel nu uw tickets op www.nationaletaptoe.nl om het niet te missen!Bron: Evenementenvandaag.nl

Pianovirtuoos rangel 01-10-2017

concert Pianoconcert 2017

Pianoconcert van 13:00 tot 14:00 uur.

Pianoconcert Venray 2017

Dr. Kortmannweg 21 5804BB Venray

Pianoconcert Limburg

Klassieke concert pianovirtuoos

Exclusieve thuisconcert van Rangel "Make my dream"
Try-out van buitenlandse concerten van Rangel tijdens exclusieve thuisconcert op 1 oktober in Venray.
Na aanleiding van het winnen van de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours Maastricht in 2012, krijgt Rangel regelmatig leuke concertaanvragen van het Prinses Christina, waaronder een concertentournee voor de Ambassade in Griekenland in Athene en Kreta volgende maand van 15 tot en met 20 oktober.
De try-out voor dit buitenlandse concertentournee zal plaatsvinden bij ons volgende thuisconcert op 1 oktober, dus mis het niet! Rangel zal stukken spelen van o.a Rachmaninoff, Debussy en Chopin en zal ook samen uitvoeren met 2 speciale gasten, o.a. met Bregje Deckers (saxofoon).
Rangel heeft een paar jaar geleden samen met zijn moeder stichting ‘Stemvork’ opgericht, die als doel heeft om jonge musici een plek op het podium te geven. Hiervoor hebben ze uit eigen initiatief een concertzaal/studio gebouwd gelegen in Venray. Omdat deze er al staat, maar nog niet afgewerkt is, is Rangel al meer dan 2 jaar geleden begonnen met een serie thuisconcerten om aandacht te scheppen voor de Stichting, de mensen kennis te laten maken en natuurlijk ook om de financiële pot te kunnen vullen voor de afwerking van de concertzaal.
De 17 jarige pianist studeert op dit moment aan het Koninklijke conservatorium in Den Haag, en is ’s weekends thuis in Venray. Deze thuisconcerten worden niet door Rangel alleen gespeeld, Rangel neemt namelijk altijd musici mee die nu al deelnemen in de stichting. Natuurlijk zoekt hij altijd verder naar nieuwe talenten, die hij kan helpen met een podiumplek. Maar dat is lang niet alles, Rangel focust zich lang niet alleen op klassieke muziek, hij componeert zelf ook filmmuziek en is ook druk bezig met een carrière als DJ/Producer. Rangel wilt zijn Stichting dus lang niet alleen voor klassieke gebieden gebruiken, maar van klassiek tot en met Elektronisch en pop aan toe. Hij is werkelijk van klassieke muziek tot Elektronische Dance muziek bezig, en probeert om deze grote contrasten zo goed mogelijk met elkaar te combineren.
Met een luxe gastenverblijf voor jonge talenten en hun docenten kan zijn concertzaaltje een talentenfabriek worden waarop Nederland trots op mag zijn, en waar hard gewerkt zal worden aan allerlei verschillende soorten muziek. Er zullen ook concerten en professionele opnames plaats vinden. Natuurlijk is het doel van de Stichting om de talenten kansen te bieden in heel Nederland en het buitenland. Daarover twijfelen Rangel en zijn moeder niet. Want professionals, impresario’s, klassieke en popartiesten zijn nu al zeer enthousiast over dit project.
Rangel: “Wij missen slechts nog stomweg geld. De concertzaal/studio staat er al, alleen is het nu compleet leeg en kaal, en juist voor alle akoestische elementen, apparatuur en afwerkingen komen we geld te kort, wat een grote drempel is voor de start van dit project. Zelfs een paar musici hebben we al. Sommigen hebben al tijdens mijn thuisconcerten serie ‘’Make my dream’’ opgetreden. Maar ik wil een kartrekker voor talenten in heel Nederland worden. Het belangrijkste op dit moment is de afwerking van ons concertzaaltje/studio waarin wij onbeperkt en ongestoord samen kunnen oefenen, kunnen experimenten met nieuwe eigen muziek, elkaar steunen en verder door het hele land met theater- en concertzalenproducties verder te kunnen gaan”.
Rangel componeert zelf vaak rond het thema van vrede. Hij heeft daarom ook zijn "Hymne voor vrede" voor orkest met ingeweven Russische, Amerikaanse en Nederlandse volksliederen gecomponeerd en uitgevoerd. Het stuk staat helemaal in het teken van vrede en heeft een zeer diepliggende verhaallijn die Rangel ook altijd uitlegt aan het publiek. Er zijn al 2 succesvolle uitvoeringen in Overloon en in de Concertzaal Tilburg met het orkest geweest. Rangel: "Ik hoop dit stuk nog verder met mijn (toekomstige) eigen orkest uitbreiden om in vele landen uit te voeren. Niet alleen dit stuk, maar ik hoop ook om nog veel andere muziek te kunnen maken, waarmee ik nu al mee bezig ben, zoals bijvoorbeeld filmmuziek en EDM. Daarmee wil ik zo veel mogelijk mensen blij maken en zo veel mogelijk jongeren kunnen betrekken en inspireren”.
De thuisconcerten van Rangel vinden iedere eerste zondag van de maand plaats (bij voldoende aanmeldingen uiterlijk 2 dagen voor het concert) en worden uitgevoerd op de prachtige Steinway vleugel van Rangel.
De concerten duren van 13:00 tot 14:00
Locatie: Dr. Kortmannweg 21 Venray
Kosten p.p.: 20 euro, incl. Consumptie (o.a. Prosecco).
Voor kinderen een speciale lage prijs van 5 euro.
Verzamelvideo's van zijn voorgaande thuisconcerten:
https://youtu.be/v5V2oef3O-w
https://youtu.be/fOgO6yyugmc
https://youtu.be/toR4fh_B5rA
https://youtu.be/I8fVKuK5koo
https://youtu.be/qfw9c-Yy74M
Meer informatie is te vinden op www.rangel.nl (o.a. over andere concerten en de crowdfunding campagne voor de concertzaal "Studio Rangel" voor jonge topmusici van Stichting Stemvork).
Contactpersoon Oksana Titova t. 06-53427123 kamerton @ wxs.nl www.rangel.nl www.stemvorkvenray.nl


Op zondag 01-10-2017Bron: Evenementenvandaag.nl

Latijns-amerikaanse zang en muziek 01-10-2017

concert Wereldmuziek 2017

Wereldmuziek van 14:00 tot 16:00 uur.

Wereldmuziek Posterholt 2017

Aerwinkelsallee 1 6061GT Posterholt

Wereldmuziek Limburg

Claudia manito aerwinkel gitaar

Claudia y Manito opent 1 oktober het seizoen 2017-2018 van Stichting Cultureel Aerwinkel. Vanaf 14.00 uur is het duo op Kasteel Aerwinkel in Posterholt te beluisteren met Latijns-Amerikaanse muziek en liederen. De titel van het programma is ‘Arpamor’; liefde voor de harp.

Claudia zingt canciones uit diverse Zuid-Amerikaanse landen, waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid pakt ze elke luisteraar in. Veel van de nummers die ze zingt, heeft ze geleerd van haar vader, een zanger-gitarist, geboren onder de Caribische zon.
Als kind was Claudia gefascineerd door de harpmuziek van Luis Bordon. Omdat thuis geen harp was, koos ze voor de gitaar. In het begin van haar studie klassieke gitaar aan het conservatorium, merkte ze dat ze een andere kant op wilde. Toen heeft zij zich bekwaamd in het Latijns-Amerikaanse genre.
De belangstelling voor de Paraguayaanse harp was niet verdwenen. Daarom bestelde ze een authentieke harp uit Paraguay; deze waren in Nederland moeilijk te krijgen. Door zelfstudie - met hulp van haar vader - en veel muziek luisteren, heeft ze zich dit instrument meester gemaakt. Op de Paraguayaanse harp speelt Claudia onder meer melancholische samba’s, ritmische polka’s en gevoelige tango’s.
Claudia is in verschillende groepen actief geweest. In de loop van de tijd heeft ze zich ontwikkeld tot een zangeres en muzikante met grote zeggingskracht.

Manito

Manito vult Claudia aan met vurige solo’s en gevoelige fraseringen op de gitaar.
Vanaf zijn zevende is de gitaar niet meer weg te denken uit het leven van Manito. Zijn oom, die gitaar (Hot Club de France-stijl) en piano speelde, bracht hem de fijne kneepjes bij – zonder noten te lezen. In deze periode leerde Manito ook de rumba flamenca uit de Camargue.
Manito heeft altijd een voorkeur gehad voor de Spaanse gitaar. Dit instrument is voor hem een verlengstuk van zijn ziel. Tijdens het concert in Posterholt speelt Manito flamenco en zigeuner traditionals en zelf gecomponeerde stukken. Gebeurtenissen uit ‘het leven’ zijn hiervoor vaak de inspiratiebron. Ook heeft hij enkele hommages geschreven.
Door veel met andere muzikanten te spelen en zelfstudie, heeft Manito een karakteristiek geluid ontwikkeld. Zijn spel is intuïtief en heeft veel dynamiek. Dankzij de vele improvisaties klinkt de muziek spontaan. Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam verwijst naar gitaarlegende Manitas de Plata.

Kaarten reserveren

Kaarten voor de voorstelling van Claudia y Manito, 1 oktober om 14.00 uur, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Kaartverkoop via www.cultureelaerwinkel.nl en aan de deur. Reserveren is mogelijk via 06-21-92-47-02 en via reserveren @ cultureelaerwinkel.nl. Vermeld dan uw naam, woonplaats en het gewenste aantal kaarten voor volwassenen en/of jongeren.

Cultureel Aerwinkel

De organiserende Stichting Cultureel Aerwinkel biedt elk seizoen een gevarieerd muzikaal programma voor bezoekers uit Midden-Limburg. De stichting bestaat uit vrijwilligers die hun passie voor muziek graag met anderen delen. Alle concerten vinden plaats op Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelsallee 1, 6061 GT, Posterholt. Meer informatie over de stichting en het concert van Claudia y Manito is te vinden op www.cultureelaerwinkel.nl.Bron: Evenementenvandaag.nl

Take a58 01-10-2017

concert Concert 2017

Concert van 14:30 tot 16:30 uur.

Concert Bergen op zoom 2017

Antwerpsestraatweg 267 4624JH Bergen op zoom

Concert Noord-Brabant

Koor a58

Koor A58 on stage – TAKE A58!

Concert met muziek van films uit alle tijden.

Koor A58 neemt u mee naar belangrijke filmmomenten, tijdens twee concerten met de titel 'TAKE A58!'.

Wat is een film zonder filmmuziek? In een film is naast beeld, geluid en gesproken woord, filmmuziek een wezenlijk belangrijk onderdeel. Sommige soundtracks of nummers zijn zelfs nog bekender geworden dan de film zelf.

Door de artistiek leider van Koor A58, Rob van der Meule en pianist Christian Blaha, zijn bekende soundtracks van films speciaal gearrangeerd. Prachtige nummers die voor de één mooie herinneringen oproept en voor de ander een tijdsmarkering in het leven zijn. Alvast een 'sneakpreview' van enkele nummers voor de 'TAKE A58!' concerten; de keuze uit James Bond soundtracks was te groot, daarom een fantastische medley, Bright eyes uit 1978 en Gabriëlla’s song uit 2004.

Als u wilt weten welke prachtige filmmuziek er nog meer wordt gezongen, bent u van harte uitgenodigd bij het concert TAKE A58.

De concerten zijn gepland op:

zaterdag 30 september, Concertzaal Middelburg, 20.00 uur.

zondag 1 oktober, De Raayberg Bergen op Zoom, 14.30 uur.

Informatie over kaartverkoop op www.koora58.nl

Op zondag 01-10-2017Bron: Evenementenvandaag.nl

Elco jongkind trio 04-10-2017

concert Jazzconcert 2017

Jazzconcert van 20:30 tot 23:30 uur.

Jazzconcert Den haag 2017

Prinsegracht 12 2512DA Den haag

Jazzconcert Zuid-Holland

Jazz concert

De half Spaanse half Nederlandse gitarist en componist Elco Jongkind presenteert zijn gloednieuwe trio.Bron: Evenementenvandaag.nl

Orgelconcert arjan breukhoven 07-10-2017

evenement Orgelconcert 2017

Orgelconcert van 20:00 tot 21:30 uur.

Orgelconcert Berkel en rodenrijs 2017

Kerksingel 1 2651CC Berkel en rodenrijs

Orgelconcert Zuid-Holland

Orgelconcert dorpskerk

BERKEL EN RODENRIJS – Op zaterdag 7 oktober 2017 geeft Arjan Breukhoven het laatste orgelconcert van de concertserie dit jaar in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs. Het concert heeft als thema: “Populair Orgelconcert”.

Vanaf acht uur speelt Arjan Breukhoven een avondvullend programma waarbij de organist populaire en zeker ook spectaculaire muziek zal laten horen op het prachtige orgel zoals de beroemde toccata van Boëllmann en de verstilde Cantilena van Rheinberger. Ook zal de organist zijn improvisatietalent zeker laten horen! Het publiek kijkt tijdens het concert in de keuken van de organist via een groot beeldscherm.

Arjan Breukhoven bespeelt in binnen- en buitenland jaarlijks vele orgels en vleugels tijdens concerten. Zo toert hij dit jaar o.a. door de USA, Finland, Rusland en 4x Duitsland. Als organist is hij verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs en als dirigent aan een drietal zeer grote mannenkoren. Ook als componist geniet hij bekendheid. Al vele jaren is hij o.a. regelmatig te zien bij het televisieprogramma Nederland Zingt.

Concerten van Arjan Breukhoven onderscheiden zich van vele andere orgelconcerten door de interactie met het publiek. Tijdens het concert presenteert hij zijn eigen programma met aankondigingen, anekdotes en wetenswaardigheden achter de composities die hij speelt. Hierdoor worden de concerten toegankelijker voor een groter en jonger publiek. Ook de keuze van de programma’s draagt hier zeker ook aan bij.

Kaarten zijn te reserveren via www.arjanbreukhoven.nl/agenda, maar zijn ook verkrijgbaar aan de kerk voor € 10,-. Meer informatie: www.arjanbreukhoven.nl
Op zaterdag 07-10-2017Bron: Evenementenvandaag.nl

Boeffie trommelt 12-10-2017

theater Kinderconcert 2017

Kinderconcert van 11:15 tot 12:45 uur.

Kinderconcert Zeist 2017

Het Rond 2 3701HS Zeist

Kinderconcert Utrecht

Theater toneel

Een hartveroverende en vrolijke voorstelling van Boeffie die alles op alles zet om zelf muziek te maken.
Ga mee op een doldwaze zoektocht in de speelgoedkist van Boeffie! Boeffie is dol op muziek, maar ook een tikkeltje eigenwijs. Hij wil ergens muziek mee maken, maar met wat? Hij gaat op zoek in zijn speelgoedkist… De muzikanten van Krulmuziek spelen, zingen, dansen en trommelen samen met de kinderen op muziek van componisten als Haydn,Tsjaikovski en Debussy. Bijzonder is de Meet & Greet na het concert: kinderen mogen op de foto met Boeffie en zelf op een speciale kleine viool of cello spelen.
Tickets -> http://figi.nl/get-a-show-event/combiticket-1-kind-+-1-ouder/?event_id=1407&date=2017-12-10%2011:15&orderCode=10153Bron: Evenementenvandaag.nl

Mozaiek ensemble concert 15-10-2017

theater Concert 2017

Concert van 13:30 tot 16:30 uur.

Concert Zeist 2017

Het Rond 2 Zeist

Concert Utrecht

Muziek concert theater toneel optreden

Een positief geluid uit Syrië….
Muziek uit het hart! Arabische liederen opnieuw getoonzet in een mix van Oosterse en Westerse klassieke muziek. Het doel is twee werelden tezamen te brengen en bruggen te slaan tussen westerse en niet westerse culturen.
Met Arabic Delight nemen wij u mee op ontdekking naar veel moois uit het Midden-Oosten, uitgevoerd door acht professionele musici uit Syrië en Europa.
De artistieke leiding is in handen van de jonge sopraan Mireille Bittar en pianist/componist Feras Khouri.Voorverkoop voor abonnementhouders start op vrijdag 19 mei 2017. Op vrijdag 2 juni 2017 start de losse ticket verkoop. Bestel uw tickets online op figi.nl/theater.Bron: Evenementenvandaag.nl

Matteo da preuglia in milaan 18-10-2017

theater Muziek 2017

Muziek van 20:00 tot 23:00 uur.

Muziek Zeist 2017

Het Rond 2 Zeist

Muziek Utrecht

Muziek concert theater toneel optreden

Kees Boeke, de naar Toscane uitgeweken blokfluitist, vedelspeler, onderzoeker en ondertussen ook producent van ambachtelijke extra vergine olijfolie, verkent met zijn ensemble Tetraktys de wondere muzikale wereld in de overgang van late middeleeuwen naar vroege renaissance. Voor deze tournee nodigt hij de Canadese sopraan Stefanie True – onthoud die naam – uit. Op het programma staan verfijnde amoureuze ballades en virelais van Matteo da Perugia, werkzaam aan de prestigieuze Dom van Milaan.
Locatie: Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente
De Organisatie Oude Muziek wil het avontuur van de oude muziek levend houden. Een avontuur dat begon met vragen: wat bedoelt de componist, wat zegt een partituur, wat vraagt mijn instrument? Vragen die nog steeds moeten worden gesteld.
Al meer dan 30 jaar zijn wij trendsetter op het gebied van oude muziek. We spelen een hoofdrol in het presenteren en stimuleren van nieuwe ontwikkelingen, zowel op het gebied van nieuw repertoire, nieuwe speelmanieren en nieuwe interpretaties. Daarom ligt onderzoek nadrukkelijk aan de basis van alles wat we doen, en brengen we een nieuwsgierig publiek in contact met nieuwsgierige musici. Als kenniscentrum ligt onze verantwoordelijkheid in diversiteit en innovatie. De organisatie staat zo voor klinkend erfgoed.
Concerten Seizoen Oude Muziek in Zeist 2017/2018:
wo 18 okt, 20.00 - Matteo da Perugia – Tetraktys
wo 6 dec, 20.00 - Florentijnse vroegrenaissance - Sollazzo Ensemble
di 13 mrt, 20.00 - Li Due Orfei di Firenze - Marc & Angélique Mauillon
di 15 mei, 20.00 - Monsieur de Sainte-Colombe - Ricercar ConsortBron: Evenementenvandaag.nl