Prikbord Concerten 2017 / 2018
Beurs prikbord    Festival prikbord    Concert prikbord    Klik hier om iets op het prikbord te plaatsen    Meer prikborden

Zwolle unlimited 2017 02-06-2017

festival Pinksterweekend 2017

Pinksterweekend van 17:00 tot 00:30 uur.

Pinksterweekend Zwolle 2017

Broerenkerkplein 8011VG Zwolle

Pinksterweekend Overijssel

Pinksterweekend pinksteren theater

Zwolle Unlimited, 2, 3 en 4 juni 2017
Storytelling en straattheater vullen historische binnenstad Zwolle tijdens Pinksterweekeinde

ZWOLLE - Er is een plek. Die plek is Zwolle Unlimited; het festival dat tijdens het Pinksterweekend van 2 tot en met 4 juni 2017 als confetti neerdaalt langs de historische Thorbeckegracht en de oude stadsmuur in Zwolle. Een plek waar in drie dagen tijd de crème de la crème neerstrijkt van (inter-)nationale verhalenvertellers, rootsmuziek, spoken word-artiesten en straattheatermakers. Een plek voor jong en oud, toegankelijk voor iedereen en met een aanbod waar je je vingers bij kunt aflikken. Letterlijk en figuurlijk.

Travel&Trade
Dit jaar heeft Zwolle Unlimited gekozen voor het thema Travel&Trade (Handel en Wandel).
De stad is dankzij de handel en wandel van de kleine en grote ondernemers uit haar verleden, de handelaren, kunstenmakers en werknemers uit haar historie, gegroeid tot de bruisende culturele regio die het nu is. Verhalen zijn sinds het begin der tijden verbonden met de handel en wandel van de mensen. Een verhaal reist sneller en verder dan een mens ooit kan. Overal ter wereld worden verhalen teruggevonden die op elkaar lijken. Oeroude verhalen uit verre landen blijken qua boodschap wel heel dicht bij huis te zijn.

Internationaal programma
Op Zwolle Unlimited brengen (inter)nationale artiesten al die verhalen mee. In grote muzikale vertelshows of crossovers van spoken word-artiesten, singer-songwriters en vertellers. Van de sensuele true-life stories van de Britse topvertelster Cat Weatherill en verhalen over transgenders uit de oude Indiase en Arabische wereld door de Zweedse meesterverteller Mats Rehnman tot de hete swing van Michelle David & The Gospel Sessions. Van de fragiele papierinstallaties met performances van Areski Compagnie uit Frankrijk tot de clowneske ‘fietsacrobaten’ Les Frères Troubouch uit België.

Kinderplein
Elke middag is er op het festivalterrein aan De Thorbeckegracht het Kinderplein met de Bamboestiek Bouwplaats, de Zeepblazerij, het Kinderschilderatelier en de Percussie Playground, en natuurlijk een terrasje met kleine concerten voor de ouders. Voor kinderen zijn er honderden verhalen te beluisteren in de nomadententen op het veld. Van meespeelvoorstelling tot muzikale vertelshows. Ook kunnen ze in de tenten zelf meespelen met een voorstelling of een voorstelling bekijken.

Vinylmarkt en boekenmarkt
De boekenmarkt van Zwolle Unlimited staat in de top 10 van Nederlands’ beste boekenmarkten. Deze leidt op eerste Pinksterdag langs de historische stadsgracht van Zwolle. Op de zaterdag zijn de muziekliefhebbers aan de beurt. Dan wordt een uitgebreide vinylmarkt toegevoegd aan het geheel. Op de vinylmarkt is er voor iedereen wat wils, duizenden platen om in te grasduinen: van jazz tot pop, jungle, soul, country en hiphop tot blues en vuige funk.

Smulerf
Het Smulerf vormt het hart van het festival. Hier staat het hoofdpodium voor de concerten en dit is ook de plek om even bij te komen met een hapje en een drankje. Op zondag wordt hier ook het slow food evenement De Smaak van Zwolle gehouden, met biologische en duurzame producten van bierbrouwers, bakkers, kaasmakers, tuinders en veehouders uit Zwolle en de regio.

Waardebepaling achteraf
Zwolle Unlimited is een evenement waarvoor de prijzen van de voorstellingen en concerten niet van tevoren zijn vastgelegd, maar waarvoor het publiek na afloop van een voorstelling bepaalt wat het hem waard is geweest. ‘’Zwolle Unlimited is een vrij toegankelijk evenement: u geeft achteraf wat u het waard vindt. Niets meer, maar ook niets minder”, aldus festivaldirecteur Rob Bults.Bron: Evenementenvandaag.nl

Telekids familie feest 03-06-2017

concert Optredens 2017

Optredens van 09:00 tot 18:00 uur.

Optredens Gorinchem 2017

Franklinweg 2 4207HZ Gorinchem

Optredens Zuid-Holland

Telekids Familie Feest concert optredens

Het dak gaat eraf tijdens het Telekids Familie Feest! Tijdens het pinksterweekend van 2017 presenteren Van Hoorne Entertainment en RTL Telekids het Telekids Familie Feest. Tijdens dit concert geniet het hele gezin van verschillende optredens van onder anderen Thomas de Stoomlocomotief™, Brandweerman Sam™, Assepoester, Sneeuwwitje, Rapunzel, Ernst en Bobbie, Fien & Teun, Wardo Wonder, Jul & Julia, Raak! en nog veel meer bekende TV-helden.

Het Telekids Familie Feest! is voor families met kinderen vanaf 2 jaar. Speciaal voor het Telekids Familie Feest! wordt een concertzaal met een groot podium ingericht. Drie dagen lang worden dagelijks drie concerten gehouden. Vanaf één uur voor aanvang van het concert tot één uur na afloop van het concert kun je je vermaken op het Telekidsplein, waar ook diverse verkooppunten van eten, drinken en merchandise te vinden zijn. Uiteraard kun je al jouw idolen uit de show hier in het echt ontmoeten tijdens de uitgebreide Meet & Greets ná afloop van de show.

Ook kan men na afloop nog uitgebreid nagenieten op het boerderijplein waar kinderen pony kunnen rijden, koeien mogen melken en een kijkje kunnen nemen op de televisieset van Fien & Teun. Het boerderijplein is de hele dag geopend.

Het Telekids Familie Feest vindt plaats in de Evenementenhal te Gorinchem tijdens het Pinksterweekend op za 3, zo 4 en ma 5 juni 2017
Het Telekidsplein is open één uur voor aanvang van het concert tot één uur na afloop van het concert.
Er zijn verschillende optredens van onder anderen Thomas de Stoomlocomotief™, Brandweerman Sam™, Fien & Teun, Jul & Julia, Assepoester, Sneeuwwitje, Raak!, Wardo Wonder en Ernst en Bobbie.
Meet & Greets na afloop op het Telekidsplein
De gehele dag kun je terecht op het boerderijplein.
Gratis parkeren!Bron: Evenementenvandaag.nl

Concert van pianist rangel 04-06-2017

concert Pianoconcert 2017

Pianoconcert van 13:00 tot 14:00 uur.

Pianoconcert Venray 2017

Dr. Kortmannweg 5804BB Venray

Pianoconcert Limburg

Concert klassiek piano virtuoos piano

De Internationale thuisconcerten van pianovirtuoos Rangel Silaev in Venray bieden een uniek podium voor jong talent. Volgend concert is op 4 juni 2017.

Rangel Silaev is een jong pianotalent. Hij studeert op dit moment aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zijn prijzenkast bevat al een indrukwekkend aantal onderscheidingen waaronder de 1e prijs van het Internationale Novak concours in Tsjechië in 2016.
Ondanks zijn drukke leven heeft hij sinds kort, samen met zijn zeer betrokken moeder, "Stichting Stemvork" opgericht (www.stemvorkvenray.nl). Deze Stichting heeft als doel om jonge musici zoals Rangel een podiumkans te geven en zich verder te bekwamen door middel van masterclass lessen, samen te spelen in een ensemble en te werken aan nieuwe vormen van muziek, bijv. de combinatie van elektronische muziek met klassieke composities, etc.
Hiervoor is op dit moment zelfs op eigen initiatief en met privé investeringen een concertzaal / studio gebouwd naast het huis van de familie Silaev, met een luxe gastenverblijf voor jonge talenten en hun docenten. Om alvast met de Stichting te starten, en het voltooien van de concertzaal te kunnen realiseren, is Rangel gestart met een serie maandelijkse thuisconcerten “Make my dream”, om de mensen te laten zien wat Rangel met zijn stichting te bieden heeft en ook om aandacht te trekken voor deze stichting en dit project. Zie Tv-programma daarover https://youtu.be/mHy1kUpxtf4 Deze concerten zijn een groot succes; jonge talenten treden met Rangel samen op. Rangel hoopt door middel van deze concerten de concertzaal “Studio Rangel” voor jong talent in 2017 uiteindelijk te kunnen voltooien, zodat er plaats is voor meer publiek dan dat nu het geval is in de huiskamer (zo’n 50 personen en alleen op basis van aanmelding van tevoren via kamerton @ wxs.nl). Op deze manier kan er nog meer met alle jonge talenten van de stichting samengewerkt worden.
Het volgende concert op 4 juni 2017 laat weer een culturele samenwerking tussen jonge musici en professionele artiesten zien.
Rangel geeft niet "zomaar" concerten, zoals hij het zelf noemt. Rangel: "Mijn doel is om met mijn muziek mensen bij elkaar te brengen, de muziek op verschillende manieren te laten interpreteren en om deze modern en boeiend te laten klinken. Dat is ook de reden waarom ik altijd tijdens mijn concerten interactie met het publiek heb, en ze altijd vertel over het stuk wat ik ga spelen, en wat er precies achter dat stuk zit, zodat mensen niet alleen de muziek horen, maar deze ook ervaren zoals de componist en ik het zouden ervaren. Ik zie mensen vaak ontroerd en ook lachend reageren. Ik hoor vaak van de bezoekers dat zij iets bijzonders hebben beleefd of dat zij nooit wisten dat de klassieke muziek zo mooi en indrukwekkend kan zijn. Dan heb ik het gevoel dat ik op de juiste weg ben door mijn weloverwogen keuze van stukken voor breed publiek, moderne interpretatie van klassieke stukken en “open mind” voor experimenten. Ik vind het overigens wel erg jammer dat er zo weinig jong publiek naar de concerten komt.”
Rangel is daarom naast pianist, ook succesvol bezig als EDM Dj/Producer, hetgeen nu een echte trend is. Rangel hoopt een combinatie te kunnen vinden tussen de twee compleet verschillende muziekstijlen, en zo die muur tussen de klassieke muziek en het ‘moderne’ te verbreken en de stijlen voor beide partijen interessant te maken.
Rangel is ook componist, hij componeert vaak rond het thema van vrede. Hij heeft daarom ook zijn "Hymne voor vrede" voor orkest gecomponeerd en uitgevoerd https://youtu.be/czOYi11Mxnw . Het stuk staat helemaal in het teken van vrede en heeft een zeer diepliggende verhaallijn die Rangel ook altijd uitlegt aan het publiek.
Rangel: "Ik hoop zo veel mogelijk mensen blij te kunnen maken met mijn uitvoeringen, de uitleg hiervan en natuurlijk ook te laten genieten van mijn eigen composities, ik wil graag zo veel mogelijk mensen laten ervaren wat ik ervaar en ze de meest populaire en gesproken taal in de wereld te laten ervaren, namelijk de taal van de muziek".
Tijdens concert op 4 juni zal een zeer gevarieerd programma worden uitgevoerd, met o.a. stukken van Liszt, Chopin, Debussy en eigen stukken van Range. Rangel zal tijdens thuisconcert de nieuwe pianoversie van zijn orkeststuk 'Hymne voor de vrede' met volksliederen van Rusland, Amerika en Nederland , verweven met zijn eigen thema's, uitvoeren. Een Poolse coloratuursopraan en misschien nog andere gastartiest zullen onder begeleiding van Rangel heel mooie stukken uitvoeren.
Over de artiesten Anita van der Velden-Rynkiewicz is afgestudeerd aan de Poolse Music Academy Lodz. Zij was een solovocaliste bij het Groot Militair Orkest in Polen, soliste van Operette Lodz. Naam van andere artiest wordt later bekend gemaakt.
Meer informatie: www.rangel.nl (o.a. over andere concerten en de crowdfunding campagne voor de concertzaal "Studio Rangel"), voor aanmeldingen voor het thuisconcert kunt u e-mailen naar kamerton @ wxs.nl
Zie TV-programma´s over thuisconcerten https://youtu.be/eJOmVLMy0b4 https://youtu.be/mHy1kUpxtf4 , de verzamelvideo van afgelopen Internationale concerten
https://youtu.be/v5V2oef3O-w https://youtu.be/fOgO6yyugmc
Contactpersoon Oksana Titova t. 06-53427123 kamerton @ wxs.nl www.stemvorkvenray.nl
TV – documentaire over Rangel met Katja Schuurman: https://youtu.be/c7t8ObT10DIOp zondag 04-06-2017Bron: Evenementenvandaag.nl

Adiemus door voxclara 16-06-2017

concert Concert 2017

Concert van 19:30 tot 22:00 uur.

Concert Voorschoten 2017

Schoolstraat 2 2251BH Voorschoten

Concert Zuid-Holland

Evenement concert vrouwenkoor

Vox Clara zingt Adiemus van Karl Jenkins

Op vrijdag 16 juni a.s. om 20.00 uur verzorgt Vocaal Vrouwenensemble Vox Clara o.l.v. dirigente Maria Rosenmöller een veelzijdig en klankrijk concert in Het Kruispunt, Schoolstraat 2 in Voorschoten. Centraal hierin staat de uitvoering van negen stukken uit Adiemus, Songs of Sanctuary van de Welsh componist Karl Jenkins (geb. 1944).
Adiemus is gebaseerd op de Europese klassieke traditie, maar de vocale melodieën van het stuk zijn verwant aan de wereldmuziek. De zang is instrumentaal en de tekst bestaat alleen uit klank die sterk Latijns-Amerikaans of Afrikaans aandoet.
De stukken van Jenkins worden afgewisseld met wereldliederen uit met name Scandinavische landen, waaronder het ontroerende Gabriellas Säng van Stefan Nilsson uit de Zweedse film; As it is in Heaven van regisseur Kay Pollak. Dit prachtige nummer werd terecht een hit.

Vocaal Vrouwenensemble Vox Clara bestaat sinds 2003 en kenmerkt zich door een bijzondere en kwalitatief hoogstaande kleurklank van zestien vrouwenstemmen. Het koor heeft een uitgebreid en gevarieerd repertoire. Op eerdere concerten zong Vox Clara onder meer het Gloria en Magnificat van Antonio Vivaldi, Duitse Romantische muziek van o.a. Brahms, Franse muziek van o.a. Poulenc, Oosteuropese volksmuziek, Dido en Aeneas en King Arthur van Henry Purcell en A Ceremony of Carols van Benjamin Britten. Vox Clara doet regelmatig projecten met mannelijke projectzangers, zoals bijvoorbeeld de Johannes Passion (2016) en op zondag 17 december a.s. het Weihnachtsoratorium, beide van Johan Sebastiaan Bach.

De entreeprijs voor het concert bedraagt € 15,- aan de zaal of €12,- in de voorverkoop via koorleden of info @ voxclara.nl. Entree voor jongeren t/m 18 jaar is €8,-.

De zaal is vanaf 19.30 uur open.
Voor meer informatie bezoek onze website www.voxclara.nlBron: Evenementenvandaag.nl

Support haarlem voices for lon 16-06-2017

concert Concert 2017

Concert van 20:00 tot 21:30 uur.

Concert Overveen 2017

Korte Zijlweg 7 Overveen

Concert Noord-Holland

Van 25 juni t/m 1 juli 2017 neemt Haarlem Voices deel aan de “London International A Cappella Choral Competition 2017”, een tweejaarlijkse internationale zangcompetitie op hoog niveau. De competitie is in 2014 opgericht door Peter Philips, dirigent van The Tallis Scholars, met als doel koren uit de hele wereld samen te brengen om van elkaar te leren en elkaar te stimuleren. Haarlem Voices is zeer verheugd te zijn geselecteerd voor deelname. Aan het festival doen 16 koren mee uit 11 verschillende landen met Haarlem Voices als enige koor uit Nederland.

Op vrijdag 16 juni 2017 brengt Haarlem Voices o.l.v. Sarah Barrett het programma ten gehore dat in London zal worden uitgevoerd, aangevuld met extra repertoire.

De combinatie van oude en nieuwe muziek staat centraal met speciale aandacht voor de muziek van Arvo Pärt. Haarlem Voices heeft gekozen voor een gevarieerd programma met verschillende muziekstijlen en klankkleuren. Van polyfone muziek van Josquin de Pres (Ave Maria) en Palestrina (Tu es Petrus) tot de impressionistische klanken van Ravel (Nicolette) en Diepenbrock (Auf hem See) en de - weer op polyfonieën geënte - muziek van Arvo Pärt (Magnificat en Tribute to Caesar). Uiteraard kan een Nederlandse compositie niet ontbreken en is gekozen voor het prachtige, sfeervolle “Je leve mes yeux” (ps. 121) van Daan Manneke.

Het concert vindt plaats in de R.K. Kerk, Korte Zijlweg 7 te Overveen, begint om 20.15 en duurt tot ca 21.15 uur.Bron: Evenementenvandaag.nl

Frjemd folk festival 17-06-2017

concert Folkfestival 2017

Folkfestival van 14:00 tot 22:00 uur.

Folkfestival Kollumerzwaag 2017

Boskreed 9298VD Kollumerzwaag

Folkfestival Friesland

Folkmuziek frjemd folk

Frjemd Folk Festival
17 juni in Kollumerzwaag

Frjemd Folk bestaat in 2017 tien jaar. Dit wordt gevierd met een Folk festival op zaterdag 17 juni.

Het festival vindt plaats op de geboortegrond van deze groep, aan de Boskreed te Kollumerzwaag.
Uiteraard treedt de groep, bestaande uit elf zangers en drie muzikanten zelf op. Ook zullen de groepen The Doggy Few, een Ierse feestband uit Groningen en Kapriol’! optreden. Daarnaast kunt u een workshop verwachten van de Ierse dansschool Keltisch Dansje, zullen er meerdere muzikanten , waaronder een doedelzakspeler, te horen zijn en kunt u boogschieten. Een kleine markt met verkoop en demonstraties van handwerk en themaproducten zal ook op het terrein te vinden zijn. Natuurlijk is het nodige eten en drinken verkrijgbaar. Kortom: u hoeft zich deze middag en avond geen moment te vervelen. Te meer omdat u zelf actief mee kunt musiceren en zingen.

Frjemd Folk heeft na de oprichting in 2007 een breed repertoire opgebouwd van muziek uit het Keltische gebied, waaronder Ierland en Schotland. Dit is naar buiten gebracht in bijna 100 optredens. Hoogtepunten waren de reizen naar Ierland in 2014 en 2016, waar werd opgetreden in locale pubs en op straat. In 2016 werd de Cd “The Cliffs” uitgebracht.

Frjemd Folk nodigt u allemaal van harte uit voor dit festival. Bezoekers die zelf folkmuziek spelen vragen we hun instrument mee te nemen voor een jamsession.

Het festival terrein aan de Boskreed is te bereiken vanaf de Foarwei in Kollumerzwaag. Volg de borden. Er is voldoende parkeergelegenheid. De entree is € 5,= p.p., kinderen tot 12 jaar gratis.
De aanvang is 14.00 uur en het festival duurt tot 22.00 uur of zo.

Meer informatie over het festival en over de groep is te vinden op www.frjemdfolk.nl
en op Facebook: https://www.facebook.com/FrjemdFolk .
Bron: Evenementenvandaag.nl

Muziek uit de hanzesteden 18-06-2017

concert Concert 2017

Concert van 15:30 tot 16:30 uur.

Concert Zutphen 2017

Tengnagelshoek Zutphen

Concert Gelderland

Muziek barokmuziek concert barok Zutphen Sint Elisabethkapel

Het Zutphens Barokensemble gaat een muzikale bootreis maken langs Hanzesteden en u mag mee!
We vertrekken vanaf de IJsselkade naar onze eerste bestemming: Hamburg, de stad waar Georg Philipp Telemann leefde en werkte. We zullen enkele delen uit zijn ouverture ‘Hamburger Ebb und Fluth’ spelen en een concert voor twee hobo’s. We volgen de Elbe verder naar Dresden, waar Bach’s oudste zoon Wilhelm Friedemann verrassende muziek componeerde.
We doen onze artistiek leider Elin Eriksson een groot plezier door de Oostzee over te steken. In Stockholm werd immers prachtige muziek gecomponeerd door Johann Helmich Roman. Lübeck kun we echter niet zomaar voorbijvaren, want dan zouden we de muziek van Franz Tunder missen. Hier zingt sopraan Kathelijne Mutsaarts \"Ach Herr, lass deine liebe Engelein\".
En laat Londen nu ook een Hanzestad zijn en Henry Purcell daar de mooiste muziek gecomponeerd hebben. Wij kunnen niet wachten. Gaat u met ons mee? Welkom aan boord!Bron: Evenementenvandaag.nl